ŠESTá GENERACE BMW řADY 3 PřEDSTAVENA!

Článek vložil kopic dne 22.10.2011 Šestá generace BMW řady 3 představena!

Šestá generace vozů BMW řady 3 Sedan, nejprodávanějšího prémiového vozu na světě, přináší nová měřítka z hlediska sportovních schopností, elegance a komfortu. Průkopnická historie řady 3 se stala zdrojem inspirace pro nový sportovní sedan, jehož působivý design představuje svěží interpretaci a důsledný vývoj tradičních stylistických rysů BMW. Nová tvář BMW s nízkými světlomety, sahajícími až k ledvinkám masky chladiče, zdůrazňuje elegantně dynamický design nového BMW řady 3. Šestá generace řady 3 v porovnání s předchůdcem povyrostla. Obzvlášť nápadný je zvětšený rozchod kol (vpředu +37 mm, vzadu +47 mm). Sportovní siluetu rovněž zvýrazňuje větší délka (+93 mm) a prodloužený rozvor (+50 mm). V  interiéru nového BMW   řady 3 Sedan profitují ze znatelného zvětšení vnitřního prostoru především cestující na zadních sedadlech. BMW řady 3 je nyní k dispozici ve třech různě zaměřených provedeních s příznačnými názvy Sport Line, Luxury Line a Modern Line. Každá z nich prezentuje vlastní individuální pojetí charakteru sportovního sedanu s exkluzivními kombinacemi vysoce kvalitních materiálů a nedostižnou kvalitou zpracování, podtrhující prémiovou atmosféru v interiéru nové řady 3.

Technika hnacího ústrojí a podvozku patřila vždy mezi klíčové oblasti, v nichž se projevovaly odborné znalosti značky BMW.  Proto nepřekvapí, že agilita a jízdní dynamika zůstávají výjimečnými atributy i u nového BMW řady 3 Sedan. Nový vůz je navzdory větším rozměrům o 40 kilogramů lehčí než předchůdce. Kromě typických sportovních vlastností přispívá k pověstné radosti z jízdy v nové generaci BMW řady 3 také dále zvýšená úroveň komfortu.

Od uvedení na trh budou pro nová BMW řady 3 Sedan na výběr čtyři kultivované, hospodárné a výkonné motory, z nichž jsou všechny vybaveny novou technologií BMW TwinPower Turbo. Kromě dvou dále optimalizovaných vznětových motorů a již osvědčené šestiválcové zážehové jednotky si mohou zákazníci v modelu BMW 328i užívat také předností nové čtyřválcové jednotky přeplňované turbodmychadlem. Tento zážehový motor nejnovější generace poskytne řidiči zážitky z dynamické jízdy s ještě skromnější spotřebou paliva a nižšími emisemi.

BMW je první automobilkou, která nabízí osmistupňovou samočinnou převodovku v prémiovém segmentu střední třídy. Zákazníci si ji mohou zvolit v kombinaci s libovolným z nabízených zážehových a vznětových motorů. Kompaktní a mimořádně účinná samočinná převodovka umožňuje novým vozům BMW řady 3 dosáhnout v porovnání se standardní šestistupňovou manuální převodovkou stejných, nebo dokonce ještě lepších hodnot spotřeby paliva a emisí. Nová osmistupňová samočinná převodovka kombinuje nejvyšší úroveň komfortu řazení, dynamického výkonu a účinnosti, takže je skvělou volbou pro využívání dynamického potenciálu nového sedanu.

Svou roli ve snižování spotřeby paliva hrají také komponenty z nabídky technologií BMW EfficientDynamics, mezi něž patří funkce Auto Start-Stop, rekuperace kinetické energie, ukazatel optimálního řazení a řízení přídavných agregátů na základě skutečné potřeby (včetně odpojitelného kompresoru klimatizace). Novým doplňkem je tlačítko pro volbu jízdních režimů, jež nabízí nejen nastavení Comfort, Sport a     Sport +, ale také režim ECO PRO, který poskytuje všem modelům nové řady 3 potenciál pro další zlepšení hodnot spotřeby a emisí. Toto tlačítko pomáhá řidičům maximalizovat hospodárnost jízdy úpravou jejich stylu řízení, a v důsledku toho i prodloužit vzdálenost, kterou mohou ujet mezi zastávkami na čerpacích stanicích. To samé platí pro model BMW 320d EfficientDynamics Edition s minimálními emisemi CO2. Jeho nejvyšší výkon 120 kW/163 k stojí v ostrém kontrastu s kombinovanou spotřebou v jízdním cyklu EU 4,1 l/100 km a emisemi CO2 109 g/km. V roce 2012 doplní nabídku nového BMW řady 3 další pokrokové motory a svoji premiéru oslaví také hybridní BMW ActiveHybrid 3.

Inteligentní propojení vylepšuje komfort a bezpečnost. BMW ConnectedDrive nabízí pro nové BMW řady 3 nepřekonatelnou kombinaci asistenčních systémů a funkcí podporujících bezproblémovou mobilitu. Novinkou v prémiovém segmentu střední třídy je nejnovější generace plně barevného Head-Up displeje, který promítá klíčové informace v ostrém rozlišení na čelní okno, takže je řidič může sledovat přímo ve svém zorném poli. K dispozici je také obvodový kamerový systém Surround View s funkcemi Side View a Top View, který poskytuje náhled na vozidlo a prostor kolem něj z ptačí perspektivy. Parkovací asistenční systémy navíc pomáhají řidiči zajet na parkovací místo. Mezi ostatní asistenční systémy, dodávané pod hlavičkou BMW ConnectedDrive poprvé pro modely BMW řady 3 Sedan, patří adaptivní tempomat ACC s funkcí Stop&Go, systém sledování provozu ve slepém úhlu, systém sledování jízdy v jízdním pruhu nebo kamerový systém upozorňující řidiče na kolizi. Součástí výbavy se může stát také systém dopravního zpravodajství v reálném čase RTTI (Real-Time Traffic Information) nebo speciální aplikace jako například „BMW Connected“ pro využívání sociálních sítí. Inovativní funkce komfortního přístupu umožňuje bezkontaktní otvírání víka zavazadlového prostoru. Na seznamu výbavy na přání nebude chybět ani doplňkový systém aktivní ochrany cestujících nebo služba Advanced eCall s automatickým udáváním polohy vozidla. V případě nehody předá tento systém záchranným službám podrobné informace o povaze kolize ještě před jejich příjezdem na místo neštěstí.

zdroj: www.milujurizeni.cz

více fotek zde